Yayla turizmi
- Yayla turizmi yazın sıcak havalarda şehrin kalabalığından ve sıcağından kaçmak üzere yapılan turizm türüdür.
- Yazın alçak kesimlere göre daha serin olan ve genellikle eşsiz doğal güzellikler sunan yaylaların bir bölümünden günümüzde dinlenme ve eğlenme amacıyla sayfiye yeri olarak yararlanılır. Tokat’ta ki yüksek yaylaların çoğu kışın nüfustan yoksundur. Ancak yüksekliği az ve iklim koşulları yıl boyunca yaşamaya elverişli olan Çamiçi Yaylası sürekli yerleşim yeri haline gelmiştir.
- İnsanların bulundukları yerden ayrılarak yaylalara gitmeleri ve orada konaklayarak tüm ihtiyaçlarını temin etmeleri turizm hareketini oluşturmaktadır. Ayrıca yayla etkinlikleri, yayla kültürü ve bozulmamış doğada yaşamak diğer insanların ilgisini çekmiş ve yaşama tarzına katılmalarını sağlamıştır. Sonuç olarak da bu turizm hareketi Yayla Turizmi şeklinde bir turizm çeşidi meydana getirmiştir.
- Hem turist profilindeki hem de tüketim kalıplarındaki değişiklikler, doğal, kültürel çevrenin koruma-kullanma dengesi içinde kullanımını öngören ”Yayla Turizmi ”nin önemini arttırmıştır.
- Zile’nin Yaylaları üzerinde barındırdığı çok çeşitli otsu ve odunsu bitki örtüsü, uzun bir tarih süresince oluşmuş kendine özgü malzeme ve mimarisi, kaynak suları, temiz havası ve sessizliği ile oldukça çekici ortamlardır.
- Zile, Boldacı Köyü Yaylası, Akdoğan Yaylası, Zile yaylaları ile, aynı zamanda festival ve şenlikler sebebi ile oldukça yoğun bir turizm potansiyelini içerisinde barındırmaktadır.
Ziyaretçi Yorumları